FOLLOWERS

Saturday, October 6, 2012

Wedding!

Boleh dikatakan, lepas raya Aidilfitri baru2 ni, stiap minggu konfem ada jemputan untuk sama2 memeriahkan majlis perkahwinan sama ada kawan2 mahupun sanak saudara. Ni pun, aku baru je balik dari Taman Kota Cheras, menghadiri jemputan daripada seorang rakan kerja. Walaupun baru berurusan 2@3 kali, aku tetap anggap dia sebagai seorang kawan. Lagipun, ustaz cakap, diwajibkan untuk menghadiri jemputan walimah. Hehe. Majlis yang diadakan agak meriah, dengan lagu2 berkumandang, ada cabutan bertuah, dengan suasana kampung yang berangin, kawasan yang agak tinggi, memang best. Kalau tak silap, 10 kanopi dipasang sepanjang jalan. Meriah!.

Kadang2, terpikir jugak aku, asyik menghadiri majlis orang, majlis aku, bila lagi nak dilaksanakan? huahuahua. Then, mula la ter-list down senarai2 yang perlu ada untuk melangsungkan majlis especially DUIT. Mula la perbualan yang agak sempoi dengan member, buat2 tanya berapa ribu dihabiskan untuk majlis.
Dengan konfiden n kondifen dijawab;

Khairul: dalam rm40-50k jugak bang..
aku: ooo, yeke..memang hrga standar la kat KL eh.. (dengan muka selamba, walaupun nasi beriani nak tersedak kt kerongkong)
Khairul: tu la..katering pun dan rm18k-20k..
aku: (dlm hati: sumpah aku tak ambik katering. Gotong royong orang kampung sudey..)

Giler gedabak ekau nak wat majlis kawin kat area KL ni. Hangus 40k.... So, pesanan kepada jejaka diluar sana yang mengidamkan wanita yang menetap di area bandar, boleh start menyimpan la ye. Segala2nya perlukan duit, tapi duit bukan segala2nya.

p/s: Cari lah harta diibaratkan anda akan hidup 1000 tahun, dan beribadatlah anda diibaratkan anda akan hidup cuma satu hari je lagi.

Sunday, September 30, 2012

What a day

Assalamualaikummmmmmmm.................
Baru ingat nak update status facebook, tapi tertiba terlintas di akal fikiran yang menyatakan bahawa, AKU ADA BLOG! so, bleh la mau ludahkan luahkan ape yang terlintas sebelum tiba masa untukku sleeping beauty..haktui!

Menceritakan pengalaman aku hari ni. Alhamdulillah, hujung minggu dapat lagi diisi dengan perkara yang berfaedah. Seharian masa dihabiskan memanjat2 siling untuk menarik kabel LAN di ofis syarikat yang well known di area Ampang setelah sekian lama tak buat kerja2 macam ni. Bikin kalut sebab kerja yang diperuntukkan 3 minggu, tapi kitorang ade masa lebih kurang dua hari untuk siapkan semua tu. Kabel sepanjang 305meter telah selamat dikerjakan oleh dua org. Terbaik dari ladang kerbau. Tidak dinafikan, kerja yang agak penat sampai pkul 10 mlm. Tapi enjoy walaupun terpaksa tangguh kerja2 lain yang dah dirancang untuk mengisi masa terluang dihujung minggu ni. Majlis kawin my friend tak dapat nak hadir, dan juga kerja2 Prudential terpaksa ditinggalkan.

Anyway, thanks kepada yang berkenaan kerana telah baik hati untuk belanja di restoran Al Andalus sebentar tadi.