FOLLOWERS

Saturday, October 30, 2010

Kelantan Menang!!!!

Goollllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!

Tahniah diucapkan kepada pasukan kelantan kerana dapat beraksi agak baik malam ni..x sia2 geng2 kelantan berarak & berkonvoi dari jauh smata-mata ingin menyumbangkan sokongan padu kepada team the Red Warrior!

Separuh masa pertama Selangor Negeri Sembilan mendahului dengan 1-0.. Namun tidak mematahkan semangat pasukan Kelantan untuk terus mara dan menymbangkan dua gol di separuh masa kedua menjadikan keputusan berakhir dengan 2-1. Dengar2 khabarnye, Tok Guru nak adiahkan sejumlah wang..Tapi x sure brapa..insyaAllah, bleh la kalo nk support mak bapak g Mekah kot..hehe..tp rakyat kelantan jangan nk mimpi utk cuti peristiwa k..Tok Guru cakap, NOOO!...

Amaran Kepada Kaum Hawa

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.
Kesah ini betul2 terjadi kat Penang. Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya...nak tau apa?
sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..perempuan tu pun apalagi, takut la..
dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..
Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta orang perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!
kemudian,diorang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..
satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.
Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.
Sila panjangkan info ini pada sesiapa yg anda kenali. Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.

P/S: kaum Adam pn kne berhati2..

Thursday, October 28, 2010

Kambing Golek/Panggang Special


Haa, ini dia satu berita baik kepada barangsiapa yang bergelar "Penagih Kambing"..eh, ade ke istilah macam tu ek?wallahualam...yang penting, ditujukan khas untuk sesiapa yang berhasrat untuk makan kambing panggang/kambing golek..(termasuk penulis)..bestt wooo..kalo nk tempah untuk Aidiladha ni pun boleh. Kebetulan ayah sedare penulis ada menyediakan..Sangat banyak khasiat sekiranya kita mengamalkan pemakanan daging kambing. Tapi seelok-eloknya secara sederhana la ye..jangan terlalu banyak, dan jangan terlalu sedikit. Tapi, memang la kalau ikut petua orang dulu-dulu, disarankan makan daging kambing berbanding daging lembu/kerbau/ayam/harimau/gajah n so on. Sebab daging kambing dapat memberikan pelbagai kebaikan kepada tubuh badan manusia.
Antara khasiatnya ialah daging ini mengandungi protein yang tinggi. Ia juga dapat bertindak sebagai agen pencegah kepada penyakit darah tinggi dan obesiti. Selain itu, daging kambing juga dapat mencantikkan kulit kerana Vitamin C semulajadi yang tidak teroksida. Vitamin C yang tidak teroksida sangat penting untuk pembinaan dan ketahanan sel kulit.


Mavelesssssssssssssss




-Kambing golek, roast, grill dan bakar untuk sebarang majlis keraian..
-Harga serendah RM750++ mengikut berat kambing termasuk Kambing Australia(BOER)
-Sauce: Salad Thousand Island, Black Pepper, Mint
-Kambing untuk AQIQAH
-Dijamin Halal
-Untuk tempahan sila hubungi En. Khir 0122615045/0126449171

p/s: En.Khir ni seorang Chef sejak lebih 10 tahun yang lepas..konfom sodapppp masakan dia..GERENTI..kalau tak, buleh potong kuku jari la... =P

Monday, October 25, 2010

Feel in Love with someone????Oh nooo....~_^

Salam petang kepada bloggerz2 sekalian..jomm, kita sama2 melayan lagu yang dipopularkan oleh satu band dari Indonesia, negara jiran kita..walaupun Malaysia-Indonesia masih dbelenggu persengketaan, namun ia tidak menghalang daripada kita untuk sama2 berkongsi budaya, cara hidup, adat, dan sebagainya..Jangan kongsi awekz sudeyyy,.lagu ni dinyanyikan oleh Zivilia Band..macam2 nama band dioarang ni..xpe, asalkan buleh nyanyi..



Zivilia-Aishiteru
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
**
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
ulang **
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
kembali ke **
Download lagu kat sini

psst: bukan aku nk cite pasal kisah cinta k..hehe...

Surat cinta di alam komputer


Dear fiancé 2.0 operating system,

We have been cooperating for quite sometime now and i am satisfied with your performance.
I do not wish to upgrade you into Husband 1.0, the least version i would accept is at least Husband 9.9.
But in order to get that version, i know i have to prepare Loveablewife 10.0.
Its still in Research and Development Lab. Very soon to be installed.

In our future marriage pc, i hope there won't be any unwanted virus such as Jealousy, Anger, Suspicion and Distrust virus.
They are very dangerous that might eat up the system in the long term.
The only virus I would allow to wander around is the Happy Virus.

Soon, we also need to deal with Microsoft Cleaning and Cooking too.
And later, we might got an additional present from the Creator; The Microsoft Kids.
They are genuine and priceless.
Please help me out since it's quite heavy and I might not be able to carry them alone.

My dear fiancé 2.0,

Since I am 1.0 version, I am lacking in many ways.
I need to be upgraded from time to time to enhance my capability.
As a later version, please guide me using Islamic Practice operating system thatincludes Prayer 5.0, Fasting 3.0, True Muslim 9.0 and Al-Jannah 7.0.
I believe that our marriage pc will be harmonized by running with this important operating system everyday.


Currently, I am very satisfied with the performance of the Communication 3.3 software, Laughter 5.6, Happiness 7.2 and Understanding 8.9. They really help to run the pc smoothly. I wish to upgrade these software later on.

My dear fiancé 2.0,

In future, whenever u felt that your performance level is decreasing or if you feel bored working with me, please type command iloveu and the pop-up screen willshow you how hard it was for us to built the system and made you appreciate it.


psiloveu :- Please do not install neither the Secondwife 2.0 nor the Girlfriend 1.2.3 software if you do not wish the pc to crash ;p




Regards,


Fiancé 1.0

Friday, October 22, 2010

Festival pakaian Islam?????

Fashion Islam 1Malaysia apakah ini? Beginikah acuan Islam 1Malaysia yg cuba diterapkan oleh Kerajaan Malaysia sekarang. Penentangan dan bantahan atas dasar Islam bukan atas dasar kepartian atau politik. Minta faham dan minta jelas. Kami menentang kerana sayangkan Islam dan sayangkan generasi umat Islam yang akan datang jangan jadi fikiran sempit....jika selama ini apa jua bantahan dan penentangan dikaitkan dgn politik kepartian sebab ditentang adalah kerajaan memerintah tapi Islam tidak mengenal siapa..hatta sekalipun mana-mana parti yg ingin memperjuangkan Islam perlu di tegur dan ditentang sekiranya sudah lari dari jalan Islam itu sendiri.......Malaysia semakin hari semakin menanti bala dan bencana besar dari ALLAH s.w.t....









Tapi sudah jelas umat Islam di Malaysia cuba ditelanjang dan di songsang dgn dasar Islam 1Malaysia... nauzubiLLAHiminzalik..

Tegakkan Islam hapuskan taghut.........

Doa Pagi


Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah, Ya Tuhan Kami,
Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami.

Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya.
Aminn

Thursday, October 14, 2010

Waja Replacement...


Satu pencapaian yang agak baik dan tahniah kepada Proton khususnya kerana dapat mnjalinkan hbungan baik dengan industri besar dunia, iaitu Mitsubishi sehingga lah dapt design kete tu..
So, ni berita baik la kpada sape2 yg mngidamkan utk pkai Mitsubishi Evo 10..design je yg sama..engine of course lain sikit..Harga x la mahal sgt, juz RM79888-95000..


Kereta ini dnamakan 'Proton Inspira', dikeluarkan dengan dua kapasiti engine (1.8 n 2.0)

p/s: KOnfom, lepas ni rmai yang tukar logo Proton tu kepada logo Mitsubishi..haha~

Monday, October 11, 2010

For Sale: Proton Iswara 1.3mt AB LMSS Converted




Engine & AirCond Good Condition
-Tayar Baru (Continental & Silverstone)
-Acc Free
-Year 2000(September)
-Clean Interior
-Piston Ring, Timing Belt baru
-No Need to Repair
-Careful owner
-Baru cat, Biru 2K(x sampai setahun)
-Plate Wilayah
-Come n See by yourself.
-SAPE CEPAT DIA DAPAT.=)
-Location: Taman Pinggiran, Batu Caves
-CAR FOR SALE: ISWARA AB MANUAL, Y2000, RM7500.
-Kindly please Call TO VIEW
-IMRAN(0194552664)

Sunday, October 10, 2010

Melajukan Startup Windows!

Aku konfem, konfiden, dan penuh keyakinan bahwa anda smua pasti akan berasa tension dengan laptop/komputer yang startupnya lambat kan...bagi mereka yang mmpunyai kemampuan proses windows yang tinggi, no hal la..but, kalo komputer yang RAM nye 512MB, n processor yang rendah,msti agak fedup kan..rase mngantuk pn ade.hehe..
Setiap kali Windows dimulakan, logo boot Windows akan ditunjukkan bersama-sama progress bar
(Lihat Rajah 1). Dengan logo ini, sebenarnya akan menyebabkan Windows menjadi perlahan sebelum ia dimuatkan sepenuhnya ke dalam memori komputer.

Gambarajah 1: Startup Windows XP

Tutorial ini akan menunjukkan cara untuk menyahaktif boot logo dan progress bar, menjadikan proses permulaan Windows menjadi lebih cepat.

1) Klik Start -> Run

2) Taipkan "msconfig" dan klik OK (Tetingkap System Configuration Utility akan dipaparkan)

3) Pilih tab BOOT.INI. Buat pilihan pada tanda kotak berlabel /NOGUIBOOT, klik Apply dan klik OK. (Lihat Rajah 2)

Gambarajah 2: System Configuration Utility

Then,korg akan diarahkan untuk memulakan semula (restart) komputer anda. Klik butang Restart untuk meneruskan proses restart.
Lastly,lihat sdri la hasilnya...slmt mcuba..=)

Thursday, October 7, 2010

Long time no seeeeee

Assalamulaikum wbt...
So long, fare thee well
"The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong"

hoh0..after a long time not take part in blogging, i come back with a new life...haha..but, its not mean i already quit..just only "bertapa" for awhile.. =P ..for your info, now i'm undergoing practical at Ratech Telco, Bangsar..anything further detail, can surf urself k.. www.tatechtelco.com ..now stay at my sis's house at gombak..so far away woooo...not too far la..it's about 20-30 minutes to go..this is the new life.bcoz, being such a 'worker' for me is tough thing to do..there's lot of valuable experience i had along this 3 month period of time..
ermm, i think this enough for the first "new post"..hehe...soon, i will update again with some issues k..see ya...

p/s: sori if my english is broken..bcoz it is too fragile.. =D
[saje nk test tulis balik blog ni..kalo biar lame, takut bkarat...haha]
peace =P