FOLLOWERS

Monday, July 25, 2011

Info Pelaburan ASB

Setelah sekian lama menyepi kerana dakwat pen abis, aku kini kembali dengan isu2 yang tak sberapa nak hangat untuk tatapan smua. Lafaz "SORRY" dihulurkan kepada kengkawan coz dah lama tak menekan keyboard untuk diselit dalam ruangan blog ni. (betui ke ayat ni?)

Kali ni, ade sumting nak share kpada readers. Mungkin share, and mungkin jugak dengan tujuan bertanya. Ape2 pun, marilah kita sama2 merungkaikan apa yang benar, mahupun yang kurang benar. Aku pun tak berani nak main2 dengan hukum ni..

Surat1.1
Surat1.2

Tadi baru je lepas berjoging2 kat internet. Memang terdapat banyak pendapat yang diutarakan oleh para ustaz mahupun ulama. Kalau lah ASB ni betul2 haram, apo la akan tjadi kat orang2 kampung yg memang dah lama menyimpan and mengharapkn pulangan ASB tiap2 tahun ni.. Aku pun, ikutkan niat memang nak buat loan ASB. Loan 200K, tiap2 tahun kalau dividen 8%, dpt la around 16K..masyuk oooo...tapi, halal ke tak? addooiiiiii....

* beli emas la wei!


No comments:

Post a Comment