FOLLOWERS

Monday, March 30, 2015

Plan Pendidikan Untuk Anak Tersayang.

PELAN SMARTLINK PRUBSN TAKAFUL ADALAH SATU PELAN SUMBANGAN BERKALA BERKAITAN PELABURAN YANGDI REKA UNTUK MENYEDIAKAN PERLINDUNGAN SERTA MEMBINA DANA PENDIDIKAN YANG KUKUH UNTUK ANAK ANDA.

DENGAN SUMBANGAN MINIMUM RM50.00 SEBULAN.PELAN YANG BERPATUTAN INI DI SEDIAKAN UNTUK ANAK ANDA YANG BERUMUR DI ANTARA 1 HINNGA 18 TAHUN .PELAN SMARTLINK TAKAFUL PRUBSN ADALAH FLEKSIBEL DI MANA ANDA BOLEH MEMILIH SAMA ADA PELAN TERSEBUT MATANG APABILA ANAK ANDA MENCAPAI UMUR 25 TAHUN ATAU ANDA BOLEH MELAKUKAN PERANCANGAN MASA HADAPAN SUPAYA IA TAMAT TEMPOH PADA UMUR 80 ATAU 100 TAHUN.

KITA LIHAT CONTOH PERJALANAN SESEORANG BERMULA DARI KELAHIRAN

SENARIO 1

AZMI TELAH MEMBELI SEBUAH PELAN PENDIDIAN KEPADA ANAK TERSAYANGNYA, AZMAN DENGAN CARUMAN SEBANYAK RM200 SEBULAN.


BERMULA NYA PELAN PADA UMUR 1 TAHUN, DAN AZMAN DI LINDUNGI DENGAN PELAN PENDIDIKAN SEPERTI DI BAWAH:
SETERUSNYA PERJALANAN HIDUP AZMAN SEBAGAI PELAJAR TAHUN 1 HINGGA UMUR 17 TAHUN DI PERINGKAT MENENGAH….ALHAMDULILLAH KEPUTUSAN SPM AZMAN BOLEH DIKATAKAN CEMERLANG.

PADA USIA 18 TAHUN AZMAN DISERAP KE MATRIKULASI AWAM. KECERMELANGANNYA BERTERUSAN SEHINNGA DIA MENDAPAT KEPUTUSAN 3.97 CGPA..UNTUK MENERUSKAN KE PERINGKAT IJAZAH SARJANA

DI PERINGKAT IJAZAH AZMAN TELAH MEMILIH PENGAJIAN DALAM BIDANG KEJURUTERAAN ELEKTRIK DAN MEMILIH UNIVERSITI SWASTA UNITEN.. DI UNITEN AZMAN MENDAPAT “SCHOLARSHIP” DARI MULA TAHUN PERTAMA HINGGA TAHUN AKHIR DI UNIVERSITI TERSEBUT KERANA KEPUTUSAN CEMERLANGNYA.

EN AZMI TELAH MEMUTUSKAN DIA TIDAK AKAN MENGELUARKAN DANA PENDIDIKAN ANAKNYA UNTUK TUJUAN PENDIDIKAN.TETAPI MEMILIH UNTUK MENYAMBUNG PELAN TERSEBUT UNTUK TUJUAN LAIN.

PADA UMUR 25 TAHUN PELAN PENDIDIKAN AZMAN TELAH PUN MENJANA SEBANYAK RM 25,000..DAN AZMAN JUGA INGIN MENAMATKAN ZAMAN BUJANG NYA PADA UMUR TERSEBUT..

BAGI EN AZMI INILAH MASA YANG SESUAI UNTUK MENGELUARKAN DANA YANG TELAH TERKUMPUL SELAMA 25 TAHUN UNTUK ANAK KESAYANGAN NYA AZMAN..ALHAMDULLAH..EN AZMI MENGGUNAKAN SEBAHAGIAN DARI SIMPANAN UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN ANAKNYA..DAN AZMAN MENGGUNA KAN SIMPANAN SELEBIHNYA UNTUK MEMULAKAN KEHIDUPAN SEBAGAI SUAMI.

BERBEZA DENGAN KAWAN-KAWANNYA YANG TERPAKSA MEMBUAT “PERSONAL LOAN” UNTUK TUJUAN PERKAHWINAN.

AZMAN BOLEH MEYAMBUNG SIMPANAN NYA UNTUK SIMPANAN HARI TUA HINGGA UMUR 80TAHUN ATAU 100 TAHUN

SENARIO 2
PN LATIFAH TELAH MEMILIH SEBUAH PELAN PENDIDIAN KEPADA ANAK TERSAYANGNYA, SHARIFAH DENGAN CARUMAN SEBANYAK RM250 SEBULAN

BERMULA NYA PELAN PADA SHARIFAH DI LINDUNGI DENGAN PELAN PENDIDIKAN SEPERTI DI BAWAH:
PADA SEUSIA 5 TAHUN ANAK PEREMPUAN NYA SHARIFAH TELAH PUN DI MASUK KAN KE HOSPITAL AMPANG PUTERI DISEBAB KAN DEMAM DENGGI YANG AGAK SERIUS..SHARIFAH TELAH DIRAWAT SELAMA SEMINGGU DI HOSPITAL TERSEBUT,DAN SEGALA BILL HOSPITAL SHARIFAH TELAH DI TANGGUNG OLEH SYARIKAT PRUDENTIAL TAKAFUL BSN SEBANYAK RM 7000.00


MUJUR PUAN LATIFAH MEMBELI BENEFIT KAD PERUBATAN + SAVING UNTUK ANAKNYA..PADA UMUR ANAK NYA 19 TAHUN SELEPAS MENAMATKAN PENGAJIAN DI PERINGKAT STPM,PUAN MENGELUARKAN SEMUA SIMPANAN ANAKNYA UNTUK MENAMPUNG PENGAJIAN DI PERINGKAT IAJAZAH SARJANA MUDA DI UNIVERSITI TEMPATAN

SENARIO 3EN. FARID MEMBELI SEBUAH PLAN EDUCATION UNTUK ANAK NYA FUAD YANG BERUSIA 2 TAHUN,BERHARGA RM150 SEBULAN..

SELEPAS 3 TAHUN KEMUDIAN ,MALANG TIDAK BERBAU,EN FARID MENGALAMI KEMALANGAN JALAN RAYA YANG AGAK SERIUS..AKIBAT DARIPADA ITU,EN FARID TELAH LUMPUH SELURUH BADAN..

WALAUPUN EN FARID TIDAK MENGAMBIL INSURAN UNTUK DIRINYA..EN FARID TIDAK PERLU MEMBAYAR LAGI PELAN ANAKNYA . INI KERANA BERDASARKAN REPORT DARI DOCTOR DAN HOSPITAL ,EN FARID TELAH MENGALAMI LUMPUH DAN TIDAK MAMPU UNTUK BEKERJA DAN MENYARA ANAKNYA FUAD..

DISEBAB KAN EN FARID SEBAGAI PAYOR ATAU PEMBAYAR BAGI POLISI TERSEBUT …EN. FARID TIDAK PERLU MEMBAYAR LAGI PELAN ANAKNYA KERANA PREMIUM PELAN ANAKNYA TELAH DI BIAYAI OLEH PRUDENTIALBSN TAKAFUL

PELAN ANAKNYA AKAN DIBIYAI OLEH SYARIKAT PRUDENTIAL BSN TAKAFUL SEHINGGA UMUR ANAKNYA 25TAHUN..

No comments:

Post a Comment