FOLLOWERS

Monday, January 10, 2011

AJL ke-25

Terpanggil untuk memberi sedikit komen tentang Anugerah Juara Lagu ke-25 yang berlangsung malam tadi. Eh, bukan pasal AJL, tapi penerimaan orang ramai terhadap keputusan juri yang menilai. Nampaknya, agak ramai la yang tidak berpuas hati dengan keputusaan juri setelah meletakkan Ana Raffali sebagai pemenang. Aku pun rase lain macam. Bukan ape, target jauh lari. Bajet-bajet Faizal Tahir, A.P.I, Hujan or Yuna..Tapi, bukan bermakna perlu untuk tidak berpuas hati dengan keputusan tu. Sebab, siapakah kita untuk menilai dan meletakkan sesebuah lagu untuk menang?adakah setanding dengan M.Nasir, sifu master dalam dunia seni disamping Habsah Hassan, Amy Search, Acis, Pacai dan Andy Flop Poppy? Gua pecayeee sama ini olang beb. Barisan juri dah memilih yang terbaik dikalangan terbaik. Dah adat pertandingan la.

So, tak perlu la post kat Wall Facebook n cakap pasal ketidakpuasan hati dengan keputusan AJL ke25 ni. Buruk benor seh! Dah rezeki Ana Raffali, terima je la kenyataan. Kang orang suruh jadi juri, g nilai depan pentas mase AJl tu berlangsung, baru tau. Mula la nak ketar lutut n gelabah. Media pun satu, tak perlu la nak heboh2kan benda ni.

p/s: Entry ini bukan sama sekali untuk menyebelahi mana2 pihak, tapi untuk menjernihkan keadaan.

4 comments:

  1. ha...betul la tu...dah rezeki ana raffali kan...

    ReplyDelete
  2. betul3.
    wt pe nk kecoh2 psl bnde nie.
    da rezeki dia menang.

    p/s : xtgk pn AJL smlm. :)

    ReplyDelete
  3. hehe,, sorry2,, x sependapat,, sy tetap x stuju ana rafali menang,,, kalau yuna xper gak,, haha

    ReplyDelete
  4. same with me.x tengok pun..wat keje kat ofis..haha..
    tak kire, kena setuju!..hahaha..

    ReplyDelete