FOLLOWERS

Monday, January 17, 2011

Terima Kasih Brader

Salam Ceria.(versi katun)
Menceritakan kisah yang menimpa aku pagi tadi, sungguh menyayat hati serta menusuk kalbu. hehe. Dipagi yang hening, aku drive SUPERBIKE ku yang kacak lagi bergaya dengan no plate TAM54*5.. Laju nye mengalahkan Honda CBR 1000cc. Tu kalo dia guna gear 1 la, then aku pakai gear 4. Kalo dia dh naik gear 2, sori brader, I tarik diri. Bukan takut, tapi saje bagi chance kat orang lain pulak nak menang. hehe...
-bukan gambar sebenar-

Kejadian berlaku di highway MRR2, dengan kelajuan 93.5 KM/J, aku memecut untuk pegi ke tempat kerja di Bangsar. Jauh tuu. Dari Gombak ke Bangsar, around 20KM. Jauh la jugak kalo jalan kaki. Hehe.
Tetiba, MOTO MAMPOS beb! aduyai. Tengah syok layan angin pagi, dia buat hal la pulak. Tak penah lagi dalam sejarah hidup moto tu tetiba nak kojol tengah jalan. Dengan perasaan ingin tahu, aku cek minyak, ade. Smua OK..tak sampai 10 saat aku bhenti, ade la mamat moto Lagenda behenti. Then, 3 saat kmudian, ade lagi sbuah. Mase tu, aku rase sangat bertuah dan bangga dengan tempat aku berpijak, iaitu Malaysia!. Sungguh baik hati orang Malaysia. Dan yang lebih membanggakan, orang tu adalah pemuda remaja yang bakal meneraju dunia! A big clap for them. Terlupe pulak nak amik no plate n no phone. Hanya ucapan terimakasih banyak2 dapatku ungkapkan setelah brader tu menunda moto ku sampai ke bengkel. 
thanks again..n again..again..kalo brader takde,  bleh hilang bendalir lutut aku nak tolak moto.
Bro, kalo ade terbace entry aku ni, first of all, thanks so much. Second, sori la x sempat nak bkenalan untuk aku blanje nex time. Haha..ku dah mengagak, seperti APek kedai tu cakap, Coil motoku yang jem..xpe2, take your time untuk repair. Jap lagi aku pegi amik ye wahai tokey. n Trimas to Datuk Asyran coz pick me up. Sori menyusahkan bro..At least ade geng untuk 'karok' dalam kete kan..hahahahaha..
Arigato!
p/s: moral of the story,ringankan tulang untuk tolong orang yang didalam kesusahan.

4 comments:

  1. heheheh...nasib baik la takder per berlaku...hehehe...nasib baik la kan

    ReplyDelete
  2. hehe..alhamdulillah, nothing happen...
    Hawiz: rase nk angkt kt?Ferrari kot.haha

    ReplyDelete