FOLLOWERS

Friday, January 28, 2011

Updated!

First of all, thanks to God for giving me the time, space, and field to finishing all my job today. Arrrgghhhh, cakap melayu sudey..Setelah seharian ber-training di YTL, akhirnya ia berakhir jua. Hehe. Mempelajari bagaimana Microwave dipasang from A to Z. Ade la kaitan dengan ape yang aku belajar di universiti dulu. Tapi, siyesly, bukan ingat smua sebab terlalu banyak. InsyaAllah, lepas raya cina ni memang kena banyak belajar tentang wireless. Tadi sempat la jugak panjat2 antena2 di atas bangunan tinggi2. Gua ~gayat~ beb. Nak belajar punye pasal. Kalo nak bandingkan dengan kat Uni, kat industri ni banyak lagi yang kita belum discover. Bidang Wireless memang luas. Lebih2 lagi dunia sekarang ni memang mahukan dunia yang ade "LESS". WireLESS, paperLESS, priceLESS, n so on. That's all about 'unwired' thing. Jangan jadi prayLESS, donateLESS, helpLESS, n hopeLESS sudey..nanti lain pulak jadinye..=P.. Bertuah jugak aku dijodohkan dengan Course Networking yang ade mempelajari pasal WIRELESS di university. So, bagi mereka yang berkelulusan Network, keep on discovering. There's a lot of chance outside. as example, tengok paper hari ni. Klik di bwh:

"Restoran di KL wajib ada WiFi tahun depan". 

Biar betik?! konfom naik harga mkanan2 di restoran. Tapi,why not?? kate nak ke arah negara maju. So, pasang la banyak2 wireless. Mengarut je yang wire2 ni.. Lagi banyak projek wireless, lagi bagus..waakakkakaka(ade makne tu.hehe)

Kjap lagi, around 12tgh mlm, aku balik Tganu.. Yiihhaaaaaa!..wish me a safe trip k..=)

1 comment:

  1. wahhh kalo restauran sume dah diwireless, nice gk tu..buntu duk public area tak dapt get connected

    ReplyDelete