FOLLOWERS

Wednesday, January 26, 2011

Gunting lawan Stapler!

Errmmmm....nothing to say..hehe.. Sebenarnye takde pape pun. Entry ni tiada kaitan dengan mane2 mamat yang bernama Gunting mahupun minah yang bernama Stapler. Kebetulan tu je yang aku nampak kat depan mata, then, I shoot them la.. =D
Today is quite tough day. Many things to do and got to finish. At the end, I finish it up before open and sign in for this blogger..yeaahhh! Eyh, sape kat luar2 sana yang nak bagi aku bisnes?cepat2 datang n menyerah diri! Kalo ade yang nak bagi duit, lagi la aku alu2kan. Buat2 muka tak malu je kalo jumpa aku nak bagi duit. hehe. Hidup kat dunia ni, kalo takde duit, susah beb. Sebab tu dari dulu lagi, makcik sebelah umah jiran kakak kepada sedara maksu atuk makteh aku dah cakap, Koje la engko ibarat engko akan idop sojutoo taon lagi. And ibadat la engko seolah2 engko akan idop lagi 1hari. Haa, ni versi Nogori yo. Eden kopi-pes ajo..eh, sodap la pulak cakap nogori ni. The meaning was, kat dunia ni cari la duit banyak2 and ibadat la banyak2.. Harta dan kekayaan harus diseimbangkan dengan bekalan kita di akhirat yerr..Kalo bekalan akhirat tu terlebih2 melimpah ruah, lagi bagus.
K, tu mukaddimah.Sebelum2 ni, memang ramai yang ade sebut2 n bagi cadangan untuk aku buka company sendiri. Tapi, jauh dalam sudut hati ini, bukan tak nak..Tapi semua itu memerlukan pengalaman, info, idea, kabel, n so on. The most important thing is, the relationship with the others. Cari rakan seramai yang boleh. Mane la tau, tengah2 sembang tetiba boleh offer projek. Who knows it right? Tuah ayam nampak dikaki, tapi Tuah manusia, sape tau. Kalo name Hang Tuah tu, boleh la nampak kat Mykad dia kan. 
Kalau la betol2 nak buka  company, what kind of business can i do? Memang la banyak, tapi memerlukan cabaran jugak nak cari bisnes yang high potential and long lasting. So, any suggestion?

p/s: sorry, I kureng berminat MLM.
-its all about money-

5 comments:

  1. aku tak minat gak MLM.pengalaman perit weh haha

    btw,hi :)

    ReplyDelete
  2. sayobaeq: ade trauma dgn MLM?haha
    Iman: modal tinggi benor..kene ade tmpt strategik..that's the prob..hehe

    ReplyDelete
  3. try jer yg mana boleh, tnye pd yg berpenglmn,
    bermula dri bwh, nti lama2 mkin naik.
    rzeki ada kt mana2, cuma kne usaha jer sket kn.
    chewahhh! xD

    ReplyDelete
  4. oh, thanks,..hehe..btol dh statement tu..rzeki masing2 n ade dmana2..

    ReplyDelete