FOLLOWERS

Tuesday, November 9, 2010

AC Kantoi?

AC Mizal kantoi tipu?tipu bangsa sendiri?biar betik??!!betik pun x tipu betik2 lain..Sbnarnye berita ni dah lama diperbahaskan. Cuma tak ramai diantara kita yang tidak peka dengan isu ini.TTB dimaklumkan perkara ini diperdebatkan sejak betahun dahulu..boleh dikatakan tahun 2008 tu dah PANAS la..tapi tak ape kena dengan media kat malaysia ni. Mungkin media tidak mengetahuinya ataupun sengaja nak jaga nama baik artis2 lebih2 lagi yang dah bergelar "Datuk"?
Terkejut monyet bile org dapat tau pasal bisnes AC ni..mane tak nye, gelang "sakti" yang dia jual tu jauh lebih murah harganya di China. TTB difahamkan gelang tu dibeli dengan harga 25 USD atau bersamaan dengan RM 77.52(harga terkini)..bapak murah..Then, dia dengan suka hatinya dapat menjual dengan harga yang berpatutan(dia ckp) iaitu RM1000..perrgghh..memang berpatutan la untuk kumpul duit beli bentley..


Ape2 pun, stiap statement mesti ada bukti kan..haa, korang tengok sndiri la yeer..cakap saje x guna..



Then, compare dengan testimonial pada website asal syarikat gelang di china.


Biler dah kantoi yang dia copy-paste je, ni alasan yang dia bagi:-
"Ac kakai kelentong yang bodoh! Kan aku dah explain pasal testimonial tu!
Supplier kami sama! Tak salah guna testimonial yang sama
sebab produk kami sama! Itu pun tak reti nak pikir! Bodoh macam Adi mang!"

ayat ni dipetik daripada FB AC Mizal sendiri. Tapi ditulis oleh insan yang menamakan dirinya sebagai "Jagamulut Kurangajar". tapi, dengar khabar2 berita, tu adalah fake ID yang di cipta oleh AC sendiri. dia punye la cover bisnes AC. kononye kipas-susah-mati la..the, tetiba kantoi pulakkkk..tgk gambar bawah:-
hahaha..lawak2..xtau la mybe mase tulis tu dia tengah emo sesangat kot..smpai x leh nk cover dah..knape ckp  U all boleh call 'my speakers'
x pasal2 budak Jagamulut Kurangajar ni ade speaker dia sdiri pulak..korang pikir2 kan lah ye..rasenye budak PMR pn bleh paham ni..
TTB dedahkan senarai template yang dikeluarkan sama dengan syarikat di china dan AC mengambil tindakan mudah dengan hanya mengubah nama produk tu kepada nama dia,.waahhh, hebat..!

haa, ade lagi alasan yang AC bagi..dia kate smua tu untuk tampung kos2 yang berkenaan..ayat ni pn copy paste daripada fb AC sndiri..
"kos produksi
kos penghantaran dgn Kapal laut
kos packaging
kos pekerja
kos bil letrik atau bil air

kos pengangkutan dan sbgnya!
kos tax
kos penghantaran kepada pembeli
untung bersih?

untung members rm 500 sebelum kos:kos members!
kos bercakap

Untung bersih rm 500"


Agak2 la cik AC..eh, silap pulak..bukan cik la..'Datuk AC'..sori2...hehe...kalo dh kos rm78 pn, xkan la nk kaut untung sampai RM500..
BTW, thanks kpada suadara Aidid kerana mengupdatekan isu2 ni...tiap2 ape yang di hujahkan disertakan dengan bukti2 yang tepat..baru la xde org nk sangkal

p/s: harap2 media sedia untuk bicarakan pasal ni..


6 comments:

  1. haha.. mu dah bleh jadi wartawan da ahu.. haha

    ReplyDelete
  2. haha...mne bleh..ni bukan aku korek sndri..tau pn daripada org lain..rmai dh yg tau psl ni.."ahu"? apekah perkataan itu? haha

    ReplyDelete
  3. patut r sekarang bisnes juta2

    ReplyDelete
  4. bagus mu...aku bc doh psl mende ni kat blog org lain, tp sikit je la..ni mu tmbh2 lg..hoho..rajin guh tobat ah...ahaha..bgus2

    ReplyDelete
  5. haha..byk lagi kalo nk cite pasal ni...tp x smpt je..mse tgh tulis ni pn, nk kne kejor mnde lain lagi..tp aku sntiasa mengikuti isu ni kt mane2 sumber yang blh dpercayai..insyaAllah, kalo ade mse ssuai, aku akn update lg..just wait n see ye Kurosaki..hehe.

    ReplyDelete
  6. http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/ACMizaldakwadiugutpesaing/Article/index_html

    ReplyDelete