FOLLOWERS

Sunday, November 28, 2010

Latihan Industri..Sayonara~

Syukur dipanjatkan kehadrat ilahi kerana dengan jayanya TTB telah menamatkan sesi Latihan Industri pada sem ini. Dan dengan itu, secara tak rasminye, telah "abis belajar" di UMP. Anyway, mane ade orang abis belajar. 
Bas ump yang cantik menawan

Setiap insan di muka bumi ini sentiasa diamanahkan untuk sentiasa belajar. Tak kira la blajar di mana2 institusi pengajian atau melalui pembelajaran yang tak formal. Yang penting, hidup mesti kne BELAJAR.
Aiiyo, dh melalut2 ni..Ok la, just to mention that I just finishing my Industrial Training. This is my last day! masuk Ratech Telco Sdn Bhd sejak 14 July sehingga la sekarang, memang banyak valuable moment yang TTB alami. Antaranya:
  • Masuk keje kul 9.06(terlewat sikit), then balik kul 1-2pagi. Thats why pagi besoknye masuk kul 10 lbh..
  • Kena cari document Purchase Order(PO) yang bertimbun2, belek kertas beribu2 semata2 untuk cari 1 keping PO.
  • Dapat beramah mesra dengan orang2 besar dalam industri.
  • Dikejar anjing. Nasib baik anjing tersalah paham n dia ingatkn TTB kejar dia.
  • Motosikal pancit di Highway wktu malam. Ni pun nasib baik x jauh sgt ngn kedai moto..
  • Balik meredah hujan. Sekali dgn Asyran, padan muke hang..haha..
  • Pernah beberapa kali sesat dengan liku2 kehidupan di KL..=P
  • berhubung dengan supplier2
  • Pergi Penang balik-hari espescially dibulan puasa sebanyak 3kali kot..PENAT-ITU-BEST..haha.mudah2an digandakan pahala puasa..
  • and so on..(maleh nk tulis)
Anyway,smua tu 'experience' yang semestinya tidak dapat dibeli dengan wang ringgit mahupun wang dolar..tahniah skali lagi kepada smua rakan2 seperjuangan yang telah menamatkan tempoh praktikal dengan jayanya..Ada yang terus sambung kontrak di syarikat prktikal, ade yang smbung kontrak, ade yang mengambil keputusan untuk berehat seketika dirumah, dan ade yang belum dapat kerja. Tak kira la korang tergolong dalam golongan mana. Yang penting, apa yang dipelajari dan dialami sepanjang tempoh praktikal adalah sebagai satu persediaan dan bekalan untuk menghadapi alam pekerjaan dimasa hadapan..Chaiyookkk!
Tak sabar2 nk grad....yiihhaaaaaaa.!

p/s: Skrg tgh pulun siapkan buku log dan report yang kena hantar mggu depan..aahhh, TTB tau, korg pon same...suke buat keje last minit!..

2 comments:

  1. congratz kawan.
    dah lepas dah. sem depan giliran aku pulak.
    pray for me. :)

    ReplyDelete