FOLLOWERS

Wednesday, December 15, 2010

Facebook Emoticons

Helooooooooooooooo..haha..setelah sekian lama blog ni kesunyian tanpa entry, tuan tanah hadir lagi pada kali ini dengan penuh keceriaan..hahaha..kehidupan skrg agak buat2 busy sikit..Ni pun ada kat ofis lagi, baru abis briefing tentang tender. Baru ku sedari bahawa buat benda alah ini agak la merumitkan dan melecehkan serta meloyakan tekak pabila ia melibatkan projek2 yang besar. Namun begitu, a huge thanks for bro Azrul Iskandar, The King of Tender telah membantu serta mengajar aku dengan tanpa mengira penat lelah. Thanks again bro!..(biar la dia x bace blog aku pn..hehe)..Besok TTB akan ke TM untuk mendengar Tender Briefing daripada pihak TM sendiri.


Hidup agak tough ble melangkah ke alam pkerjaan ni. Belum melangkah, baru nak pakai stokin, dah kene harungi rintangan.Tapi, memang best keje ngan staf2 sini yang semuanya sempoi2 bahasa.


Haa, TERpanjang la pulak intro nye..niat di hati nak pendek,memandangkan belum menjejak kaki kat umah lagi ni..aiyoo...ok la..we straight to the point. Actually,  hari ni TTB nk share dengan korang semua tentang bagaimana nak menjadikan ruangan chatting kat fesbuk lebih ceria. Eleh, bukan tips ape pon, just wanna share. Bak kata orang kampung, sharing is penting!


Ini dia, satu jadual sekolah yang aku salin sempena nak masuk semester baru.


Inilah dia facebok emoticons yang boleh digunakan kat ruangan chat. Tak tau la, maybe korang dah lama tau pasal benda2 ni. Tapi secara jujur, ikhlas serta tawaduknye,aku baru tau. Bengkek btol. Haha. Ahhhh,ni smua silap korang. Bukan silap aku sebab korang tak bagitau aku sebelum ni. Kalau emoticons yang biasa2 macam senyum, jelir, sedih n gelak tu, aku tau la..selebihnya, baru tau kjap tadi.hehe.
So, cara nak guna, just taip je simbol2 kat bawah column "shortcut" macam kat atas ni. Setel. As simple as nuts kot..


p/s: tak lama lagi fb akan buat macam YM, emoticons Sweetim tu..nice2.

4 comments:

  1. tahu dr pd sape 2? hahhaha....

    ReplyDelete
  2. gedik: wallahualam..hha
    zazaw: boikot fb jom!

    ReplyDelete
  3. saya baru tahu sekarang.. tq for sharing.. tapi, biasa saya appear offline kat fb.. :)

    ReplyDelete